V.O.F. Th.A. Pennings en Zonen is een modern bloembollenteeltbedrijf gevestigd in de Kop van Noord-Holland. Th.A. Pennings is geen onbekende naam in de bloembollenwereld. Een zeer gevarieerd koperspubliek weet onze producten al decennialang te waarderen. Met een divers aanbod van producten proberen wij onze afnemers van dienst te zijn.

Van generatie op generatie

Wij zijn een familiebedrijf waar continuïteit hoog in het vaandel staat. Theodorus Adrianus Pennings startte in de jaren ’20 van de vorige eeuw de bloembollenteelt naast zijn veehouderij in Noordwijkerhout. In de jaren ’50 vertrok het gezin richting Breezand waar nieuwe groeikansen lagen voor het bedrijf. De tweede generatie, bestaande uit de broers Kees en Herman Pennings, heeft een stevig fundament voor het bedrijf gelegd. Nu is de derde generatie aan zet, die gevormd wordt door Bart, Johan en Andre Pennings.

Kwaliteit is ons handelsmerk

Betrouwbaarheid, continuïteit en kwaliteit zijn drie begrippen waar we ons elke dag weer voor de volle honderd procent inzetten. Werken met een natuurproduct als bloembollen vereist flexibiliteit en vakmanschap om alles in goede banen te leiden. Samen met onze medewerkers telen we een uitgebreid assortiment bloembollen dat hoofdzakelijk wordt verbouwd op de zandgronden langs de Noord-Hollandse kust. De productieomstandigheden in dit gebied zijn ideaal voor de bloembollenteelt. Ons assortiment bestaat uit: tulpen, hyacinten, narcissen, lelies, crocussen, irissen, freesia’s, brodiea’s en zantedeschia’s.

Vernieuwingen in het assortiment hebben constant onze aandacht, terwijl de kwaliteit van onze producten altijd voorop staat. Wij besteden op ons bedrijf veel tijd aan het selecteren van uitgangsmateriaal. Vervolgens worden de bollen, vanaf het moment dat ze in het voorjaar boven de grond komen tot het moment van afleveren, aan diverse selectiecriteria onderworpen. Met als uiteindelijke doel: een tevreden afnemer.

Drie vestigingen

De bloembollen worden verwerkt en verzonden naar onze afnemers vanaf drie locaties: Breezand, Callantsoog en Julianadorp.  In onze goed geoutilleerde bedrijfsruimtes geven wij de bloembollen de behandeling die vereist is voor een waardevol eindproduct. Onze afnemers zijn bloembollenhandelaren, -exporteurs en bloemenkwekers.